BOREAL – G1 LITE ČEVELJI

299,95 

-50%

Boreal G1 Lite je eden najtoplejših in najbolj prilagodljivih dvojnih čevljev na današnjem trgu. Čevelj Boreal G1 Lite je že leta priljubljena izbira tukaj v The Expedition Shop in sestrskem podjetju Adventure Peaks za stranke in kupce, ki se odpravijo na širša območja, vključno z Aconcaguo, Mero in Island Peak.

SKU: T4094 Kategorije: , ,

Opis

Boreal G1 Lite je eden najtoplejših in najbolj prilagodljivih dvojnih čevljev na današnjem trgu. Čevelj Boreal G1 Lite je že leta priljubljena izbira tukaj v The Expedition Shop in sestrskem podjetju Adventure Peaks za stranke in kupce, ki se odpravijo na širša območja, vključno z Aconcaguo, Mero in Island Peak. Zgornji del je izdelan iz lahkega sintetičnega tekstila in je za razliko od čevljev s plastično lupino mehak in zgiben, zaradi česar je veliko udobnejši za nošenje. Mehka elastična snežna manšeta se tesno prilega nogi, da prepreči sneg. Zgornji del je podložen s trdnim in vodoodpornim laminatom, ojačanim s Corduro. Med temi plastmi je stisnjenih 6 mm EVA pene za odlično toplotno izolacijo, novi sintetični rand material pa je lažji in toplejši od gume ter ne bo propadel v pogojih visoke UV svetlobe na visoki nadmorski višini. Popolnoma nov notranji čevelj je izdelan iz zelo lahkega in izjemno toplega troslojnega laminatnega materiala, ki ga sestavljajo zunanja poliuretanska plast, aluminijasta folija, ki odbija toploto, in notranja plast izolacijske pene EVA. Trojni sloji Thinsulate™ v celoti obdajajo stopalo in zagotavljajo še večjo izolacijo brez mrzlih točk, popolnoma nepremočljiva zračna podloga Boreal Dry-Line® pa zagotavlja, da vaša stopala ostanejo suha. Zapenjanje “Tanka” in jermen sta enostavna za uporabo in nastavljiva po predelu narta za prilagojeno prileganje. G1 Lite je popolnoma združljiv z avtomatskimi derezami in uporablja ušesa derez z dvojno gostoto, trda zadaj za varno prileganje in mehka spredaj za zmanjšanje tresljajev pri usmerjanju spredaj na kot krogla trdem ledu. Napreden vmesni podplat iz ogljikovega kompozita je tog, a neverjetno lahek in izdatno blaženje pod nogami zagotavljata plasti PU in EVA z dvojno gostoto, ki absorbira udarce. Nazadnje, naša izbira globoko udrtega zunanjega podplata Vibram® Teton vam bo pomagala obdržati pokonci pri pristopu.

 

ZGORNJI DEL: Lahek dvojni čevelj, sestavljen iz zunanjega čevlja in odstranljivega notranjega čevlja.

– ZUNANJI ČEVLJI: Vodoodporen in ojačan Dynatec iz enega kosa, z Lorica, Carbonglass in Neopren

– Visoko odporna podloga iz Cordure s Sympatexom – Membrana in 6 mm EVA – 1,4 mm neoprenski vložek za izolacijo, s protizdrsnimi petnimi ušesi za natančno notranjo lokacijo škornja.

– NOTRANJI ČEVELJ: zdrsni odstranljivi škorenj iz Lorice in zelo odporne zunanjosti iz Cordure z membrano Sympatex in notranjostjo iz Boreal Dry-Line – Termo zatesnjeni šivi

– Trojne notranje plasti Thinsulate (brez uporabljenih lepil) obdajajo stopalo, kar zagotavlja maksimalno zaščito brez mrzlih madežev

– 1,4 mm neoprenski vložek za izolacijo, s protizdrsnimi petnimi ušesi za natančno notranjo lokacijo čevlja

– 4-delno neoprensko elastično zapiranje za toplotno izolacijo – Posebna nastavitev ježka na peti.

– VREDNI PODPLAT: Boreal PBG-680 s stranskimi ojačitvami za vrhunski nadzor torzije – Posebej izoliran s tremi plastmi: Radoma, trojna plast – Thinsulate in Neopren.

– PODPLAT: Boreal Mount FDS-3 z gumo trojne gostote

– Plus 10 mm EVA-Pro vmesni podplat za blaženje udarcev in toplotno izolacijo – Združljivost s tehničnimi derezami.

– UPORABA: Intenzivni do izjemno hladni pogoji – Visokogorsko in višinsko plezanje

– Dolgi alpski vzponi Tehnologija:

– DRY-LINE: sistem Dry-Line ponuja veliko več kot le nepremočljivo membrano. Poleg vodoodpornih lastnosti Dry-Line je eden najbolj zračnih sistemov na trgu, ki prenaša vlago vodoravno in navpično stran od stopala.

– TLS: toplotnoizolacijski sistem s trojno plastjo Thinsulate po celotnem stopalu v kombinaciji z različnimi plastmi sestavljen iz neoprena, popolnoma vodoodpornega 2,8 mm usnja, zelo odrgljive Cordure in 2,5 mm EVA.

– XTP PODLOGA: Posebej izoliran vložek za zmanjšanje izgube toplote.

– Boreal Mount Fds-3

– TEŽA: 2180 gr

Dodatne informacije

Teža 1,0000 kg
Znamka

BOREAL

Barva

siva / zelena

Status

NA ZALOGI (odprema v enem dnevu)

Velikost

10.0UK, 11.0UK, 9.0UK, 9.5UK