BOREAL – Klamath Lady Čevlji

87,45 

-50%

Lahki ženski pohodni čevlji za pohodništvo, treking in potovanja. Primerni za letno uporabo. Vsebuje obilo tehnoloških rešitev, ki omogačajo lažjo in prijetnejšo hojo.

SKU: T4048 Kategorije: ,

Opis

Lahki ženski pohodni čevlji za pohodništvo, treking in potovanja. Primerni za letno uporabo. Vsebuje obilo tehnoloških rešitev, ki omogačajo lažjo in prijetnejšo hojo. Boreal je z namenom, da poveča prožnost čevlja pri hoji, uporabil neopren. Ta je vstavljen okoli gležnja gležnja. Sistem se imenuje CFS (control flexion system) in bistveno olajša hojo navkreber in sestop, saj nogi dopušča naravno gibanje. Na notranjem delu nad peto se nahaja zares masiven del, ki v gležnju objame in dobesedno ujame nogo, HFS (Heel Fit System). Zunanji del čevlja sestavljata usnje (2mm) in Teramida SL. Teramida SL je relativno lahek material, ki je visoko prepusten za vlago, vodo-odbojen in odporen na poškodbe. Uporablja se v kombinaciji z usnjem, da je čevelj lažji. Pod zgornjo plastjo je nepremočljiva in visoko paro-prepustna membrana DryLine. To uporablja samo in izključno Boreal.DryLine ima pred GoreTex-om pomembno prednost. Na zunanjo plast je spojen in to preprečuje ujemanje vode med usnje in membrano. Če se ta ujame med plasti, čevelj postane težak in tog, dihanje pa se zmanjša. Zato DryLine čevlji tudi v mokrih okoliščinah ostanejo lahki in ohranjajo visoko prepustnost za vlago.Podrobnosti:

  • 2mm usnje v kombinaciji z Teremida sl, Lorica, Karbon
  • CFS (Control Flexion System) omogoča gibanje naprej nazaj v gležnju brez neprijetnega pritiska na nart
  • HFS (Hill Fit System) preprečuje dvigovanje pete pri hoji navkreber
  • membrana Dry-Line v kombinaciji s Sympatexom (velja za eno najbolj elastičnih in dihajočih membran na trgu)
  • Notranji material: tekstil
  • podplat: Vibram Nuasi podplat z blažilcem tresljajev (guma)
  • teža za par 1020 g (ženska št. 4)

Boreal je španski proizvajalec obutve, ki izdeluje ekspedicijsko obutev, obutev za športno plezanje in obutev za pohodništvo. Cenjeni so predvsem med poznavalci, še posebej v plezalnih krogih. V Borealu se je namreč od samega začetka športnega plezanja premikalo meje mogočega …

Dodatne informacije

Znamka

BOREAL

Status

NA ZALOGI (odprema v enem dnevu)

Spol

Ženski

Velikost

4.0UK, 5.0UK, 5.5UK, 6.0UK, 6.5UK, 7.0UK, 7.5UK

Barva

temno vijolična, vijolična