BOREAL – Triglav Lady Čevlji

139,95 

-50%

Boreal Triglav je gojzar za zahtevne planinske ture in zimske vzpone; zanimivo, poimenovan po našem očaku! Odlična izbira za zahtevne gornike in alpiniste, za vse tiste kateri želijo “konkreten” gojzar za gibanje v gorah.

SKU: T4044 Kategorije: , ,

Opis

Boreal Triglav je gojzar za zahtevne planinske ture in zimske vzpone; zanimivo, poimenovan po našem očaku! Odlična izbira za zahtevne gornike in alpiniste, za vse tiste kateri želijo “konkreten” gojzar za gibanje v gorah.

Je vsaj 15% lažji od drugih podobnih modelov. Zgornji zunanji del čevlja je namreč iz sintetičnih mikro vlaken Lorica (DuPoint). Lorica ima podobne lastnosti kot usnje (odpornost na vodo, dihanje, mehkoba), vendar je lažja. Med drugim se uporablja pri višinski obutvi.

V Boreal Triglav je med drugimi obuta tudi gorska enota slovenske policije. Tako se lahko zgodi, da vam bo ta na svojih preventivnih akcijah po slovenskih planinskih poteh o pravilni izbiri obutve svetovala prav v čevljih Triglav.
 
Lastnosti:
  • 3 – 4 sezonski čevlji 
  • kompatibilen z klasičnimi in pol avtomatskimi derezami 
  • material: usnje + Teramida + Lorica (poliamid – lahek in zelo dihajoči material, je vodoodbojen in zelo trpežen) 
  • sistem membrane Dry-Line za nepremočljivost in odlično para-prepustnost  
  • na vrhu gležnja je material Neopren; da bolje objame nogo in preprečuje da bi umazanija prišla v čevelj z vrha ter s tem se poveča tudi izolativnost 
  • HFS (Heel Fit System): na notranjem delu nad peto se nahaja masiven del, ki v gležnju odlično objame »ujame« nogo in s tem je noga bolje stabilizirana v čevlju in hoja je udobnejša in varnejša 
  • podplat: Vibram Mulaz 
  • visoka gumirana zaščita za hojo po visokogorju 
  • petni blažilec tresljajev 
  • teža: 1491 gramov na par (vel. 7.0 UK)

 

Vibram Mulaz podplat je trpežen in robusten, na konici pa je guma oblikovana tako, da omogoča natančeno stopanje na majhne površine.

Sistem membrane Dry-Line za nepremočljivost in odlično para-prepustnost (poliamid): membrana je zlepljena skupaj med zunanjo in notranjo plastjo in tako se čevelj ne vpija vode, kar pomeni, da je tudi ko je na zunaj moker, ni težek in v mrzlih okoliščinah vrhnja plast ne razpoka. Ter še: večina membran je para-prepustnih le horizontalno in tako se v kombinaciji debelejšega usnja, gumirane zaščite in močnejših sintetičnih materialov para-prepustnost močno poslabša. Dry-Line pa prepušča horizontalno in tudi vertikalno in tako je para-prepustnost precej boljša kot običajno pri gorniških čevljih.

HFS (Heel Fit System): na notranjem delu nad peto se nahaja masiven del, ki v gležnju odlično objame »ujame« nogo in s tem je noga bolje stabilizirana v čevlju in hoja je udobnejša in varnejša.

Dodatne informacije

Znamka

BOREAL

Barva

espresso

Status

NA ZALOGI (odprema v enem dnevu)

Spol

Ženski

Velikost

4.0UK, 4.5UK, 5.0UK, 5.5UK, 6.0UK, 6.5UK, 7.0UK, 7.5UK