DMM – WALLNUT SET 1-6 ZATIČI

62,91 

-10%

DMM Wallnut set zatičev v velikosti od 1-6. Izpopolnjena klasična oblika zatičev omogoča kar se da lahko, natančno in varno nameščanje varoval v različnih vrstah razpok. Vsaka velikost ima svojo barvo, ki se ujema tudi z barvnimi lestvicami drugih proizvajalcev. Set zatičev različnih velikosti je nepogrešljiv del opreme v klasičnem alpinizmu.V DMMu so klasično, že dolgo uveljavljeno obliko zatičev še nadgradili in izboljšali. S pomočjo modernih tehnologij so dosegli zmanjšanje teže ob sočasnem ohranjanju nosilnosti in trpežnosti izdelka. Izpopolnjeni detajli in natančno premišljene krivine pa zagotavljajo maksimalno prileganje zatičev v različne vrste razpok, povečajo varnost nameščanja varoval v plitvih razpokah ter zmanjšajo možnost, da zatič pade iz razpoke.

Na zalogi

SKU: D321 Kategorije: ,

Opis

Kljub svojemu preprostemu videzu so Wallnuts zelo priljubljen kos plezalne opreme. Za vsako velikost se uporablja drugačna zlitina – manjši orehi so izdelani iz trše zlitine, da se preprečijo strganja, medtem ko so večji orehi mehkejši, da lahko zagrizejo v položaje. Večji orehi imajo votlo konstrukcijo za zmanjšanje teže. Orehe lahko postavite v dve različni orientaciji, kar omogoča, da ena sama matica pokrije vrsto razpok. Zoženi so na obrazu in ob straneh, kar jim pomaga bolje sedeti v razpokah, ki so redko vzporedne. Žlebaste ploskve zmanjšajo težo, pripomorejo k boljši namestitvi matice v razpoke, izboljšajo varnost pri plitvih postavitvah in se upirajo dvigovanju, ko se vodilni premika mimo njih. Orehi so nameščeni na žice, ki so dovolj toge, da omogočajo namestitev nad glavo, hkrati pa so dovolj prožne, da zmanjšajo možnost dviga. Barvno so kodirani, da ustrezajo preostali naši ponudbi zaščite in omogočajo hitro in enostavno izbiro prave velikosti iz vašega pasu. Orehi so osnova za izgradnjo celovitega plezalnega stojala. Dopolnjeni z drugimi, bolj specializiranimi kosi zaščite, so zajamčeno najpogosteje uporabljen kos zaščite na vašem pasu.

LASTNOSTI Ukrivljen konus zagotavlja stabilne namestitve in preprečuje dvigovanje Wallnut’s ukrivljeni konus se prilega najrazličnejšim razpokam v različnih vrstah kamnin. Njihova zasnova ustvarja tri točke stika med orehom in skalo v namestitvi, kar daje stabilne namestitve, ki se upirajo dvigovanju. Omogoča postavitev v dveh usmeritvah za večjo vsestranskost Pasivno zaščito je mogoče namestiti s strani ali s čela, kar podvoji število razpok, ki jih lahko zaščiti kateri koli kos. Žlebaste površine izboljšajo varnost v nepravilni skali Walnuts in Offsets imajo na obrazu strojno vdelan utor, ki jim omogoča, da bolje sedijo v nepravilnih postavitvah in na zelo izrazitem kamnu. Zaradi tega so bolj vsestranski v različnih vrstah kamnin. Barvno kodirano za enostavno prepoznavanje velikosti Območje zaščite DMM je barvno kodirano na eloksirani matici in skrčljivi foliji za hitro in enostavno izbiro velikosti.

Lastnosti:
– klasično oblikovani aluminijasti zatiči
– nameščanje v razpoke na 3 načine
– vsaka velikost ima svojo barvo, ki se ujema z barvnimi oznakami drugih proizvajalcev

Mere:
velikost: 1-6
teža: 257 g/komplet
nosilnost: 12 kN.

Dodatne informacije

Teža 1,0000 kg
Znamka

DMM

Barva

espresso

Status

NA ZALOGI (odprema v enem dnevu)