najboljši pohodni čevelj 21. stoletja
CategoriesČevlji Pohodni čevlji

Lowa Renegade Mid – najboljši pohodni čevelj 21. stoletja

najboljši pohodni čevelj 21. stoletja

V svetu pohodništva, kjer je udobje stopal neposredno povezano z razdaljo, ki jo lahko prehodimo, izbira pravih čevljev ni le prednost, ampak nujnost. Leto 2023 ni izjema pri pričakovanjih pohodnikov do kakovosti, udobja in vzdržljivosti, ki naj bi jih nudili njihovi čevlji.

Na trgu je veliko odličnih možnosti za nakup pohodnih čevljev, a ena izstopa.

Pohodni čevlji Lowa Renegade Mid & 100 let čevljarne Lowa

Ko se LOWA približuje svoji stoletnici, je priložnost za pogled nazaj na njen izjemen razvoj — od skromnih začetkov v čevljarski delavnici v majhni bavarski vasi do statusa globalnega giganta, ki danes svoje izdelke distribuira v več kot 70 državah.

1963 Lowa na vrhu Everesta

Petdeseta leta prejšnjega stoletja so podjetju prinesla preobrat. Hči ustanovitelja in njen mož sta podjetje rešila iz povojnih težav in začela sponzorirati gorske odprave, kar je povečalo prepoznavnost blagovne znamke. Kultni trenutek se je zgodil leta 1963, ko je Jim Whittaker, opremljen z gorskimi čevlji LOWA, postal prvi Američan, ki je osvojil vrh Mount Everesta. Ti čevlji so danes razstavljeni v Ameriškem planinskem muzeju v Golden, Colorado, in predstavljajo zgodovinski dosežek tako za Whittakerja kot za LOWA.

Zračno blaženje smučarskih čevljev v 70-ih

Sedemdeseta so bila za LOWA obdobje inovacij: podjetje je uvedlo goste vmesne podplate in prve podplate iz vulkanizirane gume, kar je bila revolucija v industriji. Še pomembnejši pa je bil njihov smučarski čevelj “Air,” ki je prvič uvedel sistem zračnega blaženja v smučarske čevlje, kar je izboljšalo udobje in zmogljivosti športnikov.

Lowa pohodni čevlji Renegade Mid

2023 Lowa Renegade praznuje 25 let

Leta 2023 praznuje njihov najbolj prodajani model, Renegade GTX Mid, četrt stoletja. Ta čevelj, ki ni samo prejel številnih pohval, ampak je bil tudi uvrščen v Hišo slavnih revije Backpacker, nadaljuje tradicijo kakovosti in inovacij, po katerih je LOWA znana.

Lowa danes

Danes se LOWA ne osredotoča samo na pohodništvo in alpinizem, ampak ponuja tudi široko paleto specializiranih izdelkov, vključno s športnimi copati in oblačili za prosti čas. Njihova zaveza k celoviti izkušnji se kaže tudi v liniji izdelkov za nego obutve in kakovostnih dodatkih, kot so vezalke in nogavice, ki dopolnjujejo njihovo ponudbo.

LOWA, ki je od svoje ustanovitve pred skoraj stoletjem simbol trajnosti, inovacij in kakovosti, ostaja vodilna na svojem področju, pripravljena na naslednje stoletje raziskovanja in avantur.

Zakaj je Lowa Renegade najbolj priljubljen pohodni čevelj na svetu

Zakaj je model Lowa Renegade Mid tako priljubljen? Tukaj so glavni razlogi:

 1. Udobje in Prileganje: Lowa Renegade Mid so znani po svojem izjemnem udobju. Njihova lahka konstrukcija ne obremenjuje nog, medtem ko notranja podloga zagotavlja zračnost, kar preprečuje prekomerno potenje. Posebna zasnova in uporabljeni materiali zagotavljajo, da se čevlji odlično prilegajo različnim oblikam nog, kar zmanjšuje možnost žuljev ali nelagodja med dolgimi pohodi.
 2. Vzdržljivost in Zaščita: Ti čevlji so izdelani z mislijo na trajnost. Z robustnim, a prilagodljivim zunanjim materialom, Lowa Renegade Mid nudijo odlično zaščito pred skalnatim terenom, koreninami in drugimi nepravilnostmi na poti. Poleg tega njihov napredni sistem blaženja ščiti sklepe pred pretiranim stresom pri hoji po trdem terenu.
 3. Vsestranskost: Morda najbolj impresiven element teh čevljev je njihova vsestranskost. Prav tako domači na planinskih stezah kot v urbanem okolju, model Lowa Renegade Mid je idealen za dnevne pohode, treking, lahke pohode in celo za vsakodnevno rabo.
 4. Vodoodpornost in Podnebna Prilagodljivost: Z GORE-TEX tehnologijo ti čevlji zagotavljajo, da ostanejo suhi, ne glede na to, ali prečkate potoke ali se spopadate z dežjem. Poleg tega dobro dihajo in se prilagajajo temperaturi, kar zagotavlja udobje v različnih podnebnih razmerah.
 5. Pozitivne Ocene Uporabnikov: Mnenja in ocene kupcev so kritično pomembna, in Lowa Renegade Mid jih prejema v izobilju. Pohodniki po vsem svetu pohvalijo njihovo udobje, vzdržljivost in zanesljivost, kar dokazuje, da so ti čevlji vredni investicije.

V svetu, kjer se tehnologija in inovacije neprestano spreminjajo, Lowa ostaja zvesta kakovosti in zanesljivosti. Model Renegade Mid ni le presegel pričakovanj v letu 2023, ampak je tudi postavil nove standarde za to, kar pohodniki lahko pričakujejo od svoje obutve. Ne glede na vaše pohodniške cilje ali raven izkušenj, ti čevlji zagotavljajo, da bodo vaše avanture udobne in brezskrbne.

Preverite ponudbo modelov Lowa Renegade

Prijavite se na naše e-Novičke

  Spremljajte nas

  Pomoč uporabnikom

  KONTAKTNI PODATKI

  ProMontana trgovina, Durango d.o.o.

  Prevzemna točka in “show room”:
  Partizanska cesta 18
  4000 Kranj

  GSM: +386 51 66 85 99

  Elektronski naslov:
  info@promontana.si
  promontana.kranj@gmail.com

  DELOVNI ČAS TRGOVINE

  PON: 10.00 – 15.00

  TOR: 10.00 – 18.00

  SRE: 10.00 – 15.00

  ČET: 10.00 – 18.00

  PET: 10.00 – 15.00

  Copyright © 2022 | Promontana.si | Isaac.si

  Omogočamo kartična plačila:

  V košarico