Nahrbtnik za nošenje otroka

Nahrbtnik za nošenja otroka

S pravilno izbiro nahrbtnika za nošenje otroka, otroci niso ovira na naši turi, ampak jo obogatijo za nova nepozabna doživetja. Pomembno je, da se otrok dobro počuti in da sedi v pravilnem položaju. Imeti mora oporo za noge in glavo, ter zaščito pred vremenskimi dogajanji. Starši ali kdorkoli že nosi, pa bo seveda še kako zadovoljen, če bo hrbtišče nahrbtnika omogočalo največje možno razbremenitev hrbtenice in ustrezno zračenje. Ob tem je tu še cela vrsta dobrodošlih funkcij, ki jih mora imeti dober nahrbtnik za nošenje otroka. To je prav gotovo samostoječa konstrukcija, nastavljivi sistemi za hrbet, zaščita za sonce in dež, dodatki za igro itd. 

NAHRBTNIK RASTE SKUPAJ Z OTROKOM. Otroci pogosto rastejo hitreje, kot bi si želeli. Nastavljiva višina sedeža zagotavlja, da otrok sedi v optimalnem položaju v nosilnem sistemu. Noge morajo imeti oporo in ne smejo bingljati v zraku. Ohranjanje otroka v pravilnem položaju preprečuje drgnjenje nog. S tem v mislih bi moral biti sistem prilagodljiv potrebam matere in očeta. Sodobni nosilni sistemi imajo nastavljivo dolžino hrbta in dodatne prilagoditve, ki spodbujajo optimalno prileganje.

NAHRBTNIK IMA DOVOLJ ŽEPOV ZA NUJNE STVARI. Izhod iz hiše z malčkom je lahko že sam po sebi pustolovščina. Načrtovanje kaj vzeti s seboj, je najboljši način, da vse poteka gladko. Nahrbtnik za nošenje otroka je tako tudi kombinacija številnih žepov in prostorov, kamor shranimo plenice, steklenice, igrače, dodatna oblačila itd.

SAMOSTOJEČA KONSTRUKCIJA. Ko imamo namen odložiti nahrbtnik seveda pričakujemo, da ima samostoječo konstrukcija in da bo otrok lepo obsedel v nahrbtniku. Manj pa se zavedamo pomembnosti, če je nahrbtnik opremljen s t.i. pametnim sistemom. Zaklepne naprave in drugi mehanizmi zagotavljajo potrebno stabilnost, da se kakšen del ne zloži in nahrbtnik ne prevrne.

SONČNI IN DEŽNI ŠČIT. Otroška koža je še posebej občutljiva na sončno svetlobo in poleg sončne kreme je treba tudi fizično zaščititi otroško kožo. Nahrbtnik za nošenje otroka mora imeti zaščito za sonce in dež, ki se lahko odstranita in se po možnosti lahko koristita kot dodatna oprema za druge priložnost, na primer otroške vozičke.

Nastavi padajočo smer
Poglej kot Mreža Seznam

6 elementov

na stran
 1. -20%
  VAUDE - Shuttle Premium nahrbtnik za nošenje otroka
  251,92 € 314,90 €
 2. -20%
  VAUDE - Shuttle Comfort nahrbtnik za nošenje otroka
  218,32 € 272,90 €
 3. -20%
  VAUDE - Shuttle Base nahrbtnik za nošenje otroka
  201,60 € 252,00 €
Nastavi padajočo smer
Poglej kot Mreža Seznam

6 elementov

na stran