O ProMontani

ProMontana - trgovina, zastopstva, turizem, d.o.o., je bila ustanovljena jeseni 1990, kot trgovina z gorniško opremo in plezalna šola. Ob nastanku je bila to prva trgovina z outdoor ponudbo pri nas.

Danes ima družba sedež v svoji poslovni hiši Kranju. Zanimiva je lokacija tik nad kanjonom Kokre, posebni so posamezni iz predvojnih  časov ohranjeni detajli v sicer povsem obnovljeni stavbi, unikatni so glineni ometi v trgovini, prav pride terasa v poletnih mesecih... No, pomembnejši so seveda dobri izdelki in prijazna ekipa, ki opremo iz polic iz dneva v dan uporablja in jo tako tudi dobro pozna.

ProMontana v Sloveniji zastopa številne blagovne znamke, kar pomeni, da pri nas iz prve roke dobite izdelke nekaterih vodilnih svetovnih blagovnih znamk: Lowa Nemčija, Vaude Nemčija, Edelrid Nemčija, Mountain Hardwear ZDA, Evolv ZDA, Hagan Avstrija, Boreal španija, Kong Italija, DMM Anglija, ... Na policah pa je še mnogo več: Petzl Francija, Icebreaker Nova Zelandija, prAna ZDA, Tehnomat Slovenija, Led Lenser Nemčija, Craft Švedska,... .

ProMontana skupaj z »partnerskimi« družbami združuje celotno outdoor ponudbo in tako na Partizanski 18 v Kranju najdete kompletno storitev s področja plezanja, gorništva, pohodništva, popotništva, kampiranja in aktivnega preživljanja prostega časa nasploh:

ProMontana - trgovina

Lifetrek - pustolovska potovanja, trekingi in aktivnosti tam zunaj!

Vertigo - Specialisti za vertikalo!

Gore - ljudje - Planid - spletni portal