Na letošnjem mednarodnem športnem sejmu ISPO 2013 v Münchnu so Edelridovi in Mountain Hardwearovi izdelki prejeli skupno 7 nagrad, od tega en prestižno nagrado »Izdelek leta« in en nagrado »Zlati zmagovalec«

EDELRID

Edelrid je predstavil vrsto inovacij in novih produktov, med katerimi so bili nagrajeni trije. Od teh je en izdelek prejel nagrado »Izdelek leta 2013«.

Vrv Snipe – »Izdelek leta 2013« (v«Outdoor« segmentu)

vrv SnipeZ »EnduroTec« tehnologijo so v Edleridu razvili vrv Snipe - enojno vrv z dvema debelinama hkrati, kar je popolna novost. Gre za vrv premera 9,8mm, ki ima konca odebeljena (10mm - v dolžini 7 metrov). Vsak del ima različne karakteristike – odebeljena konca sta bolj vzdržljiva (zaradi vozlov in padcev se konci vrvi najprej obrabijo), tanjša preostala vrvi pa poskrbi za manjšo težo in lažje rokovanje z vrvjo.

Vrv Flycatcher in varovalo Micro Jul

Flycatcher and MicroJulDvojna vrv Flycatcher se lahko pohvali z debelino pičlih 6,9mm in je tako najtanjša in najlažja dvojna vrv na tržišču. Ultra lahko vsestransko varovalo Micro Jul je bilo izdelano posebej za uporabo z vrvjo Flycatcher. Oba izdelka bosta na voljo v setu (dve vrvi in Micro Jul).

Plezalni pas Orion

Novi plezalni pas Orion z Edelridovo »3D Vent« tehnologijo združuje vse najpomembnejše lastnosti dobrega plezalnega pasu: prenos sile, ergonomična oblika in učinkovita ventilacija.

Poleg zgoraj omenjenih nagrajenih novosti je Edelrid predstavil še 19 gramov lahko vponko za športno plezanje (uporaba v sistemih) ter 62 gramsko vponko z matico, »super prijazno« do uporabnika.

Po napovedih proizvajalca naj bi bili ti izdelki na tržišču spomladi. Nekateri mediji so že napovedali teste omenjenih izdelkov in že z nestrpnostjo pričakujemo njihova mnenja in ugotovitve.

MOUNTAIN HARDWEAR

Nagrajeni so bili tudi štirje MHW izdelki, od tega trije iz linije »The Perfect storm«. En od teh je prejel nagrado »Zlati zmagovalec«.

Seraction jaknaJakna Seraction jacket – »Zlati zmagovalec« (v »Outdoor« segmentu)

Vrhunska jakna za ledno in kombinirano plezanje, razvita v sodelovanju s Timom Emmetom. Dry Q Elite omogoča največjo možno prepustnost zraka, ki jo lahko pričakujete od jakne z membrano. Če tudi to ni dovolj, ima jakna še dodatne zračnike za ohladitev. Predeli iz raztegljivega materiala na hrbtu in kapuci omogočajo največjo mobilnost, udobje pa še poveča tekoča vodoodporna zadrga Aquagard VISLON.

Thermostatic jakna 

Jakna Thermostatic

Lahka in topla jakna za mraz in vlago. Čeprav je dovolj odporna na veter in vlago, da se jo lahko nosi kot tretji, zunanji sloj, se odlično obnese kot drugi, srednji sloj (med perilom in npr. vetrovko). Novo polnilo Thermal Q Elite, zgrajeno po vzoru puha (kot mreža trdnih stebelc in mehkih vlaken) je najlažje sintetično polnilo, ki je bilo kdajkoli narejeno.

Rokavice Seraction glove

Najboljše rokavice za resne plezalne vzpone so bile razvite v sodelovanju s Timom Emmetom, trenutno enim najboljših lednih plezalcev na svetu. Tudi v najbolj brutalnih smereh in pogojih zagotavljajo toploto in spretno rokovanje.

Nahrbtnik Powzilla 30

Prvi Mountain Hardwearov nahrbtnik, ki je združljiv z ABS »base vario« napihljivimi lavinskim sistemom zračnih vreč. Tako se ga lahko uporablja kot lavinski nahrbtnik na zimskih turah v plazovitem terenu ali pa kot enostaven nahrbtnik za ture v dnevih brez nevarnosti plazov.