Boreal Triglav, gojzar s poreklom: NEPREMOČLJIV, LAHEK, ZRAČEN, PLEZALEN.  Poglejmo po vrsti!

 

Dryline Sympatex

ZAKAJ JE BOREAL TRIGLAV NEPREMOČLJIV? Ker ima Sympatex membrano. Sympatex je zaradi svoje elastičnosti znan kot ena najbolj primernih membran za čevlje. Poleg tega letos mineva točno 40 let od prvega gojzarja z membrano, ki ga je leta 1975 na trg dal prav Boreal. Izkušnje pa tudi nekaj štejejo.


Lorica

ZAKAJ JE BOREAL TRIGLAV LAHEK? Ker je zgornji del čevlja iz sintetičnih mikro vlaken Lorica. Lorica Dupoint ima podobne lastnosti kot usnje (odpornost na vodo, dihanje, mehkoba), vendar je lažja. Med drugim se uporablja pri višinski obutvi. Čevlji iz Lorice so vsaj 15% lažji od primerljivih modelov.

 

Sympatex

ZAKAJ JE BOREAL TRIGLAV ZRAČEN? Ker so plasti čevlja združene v učinkovit Dryline sistem. Dryline omogoča zračenje v vseh smereh, tudi vertikalno po plasteh. Običajno gre zračenje skozi membrano horizontalno navzven. 

 

Vibram

ZAKAJ JE BOREAL TRIGLAV PLEZALEN?  Ker je Boreal eden prvih proizvajalcev plezalne obutve in ima 40 let tovrstnih izkušenj.

 

V Boreal Triglav je obuta tudi GORSKA ENOTA slovenske policije. Tako se lahko zgodi, da vam bo ta na svojih preventivnih akcijah po slovenskih planinskih poteh o pravilni izbiri obutve svetovala prav v čevljih Triglav.