V videu lahko vidimo dva izmed velikih protagonistov športnega plezanja, angleža Jerrya Moffatta in Bena Moona (ob njiju pleza še Sean Myles), ko sta bili na vrhuncu svoje kariere. Spremljamo ju v znamenitem boulderju Karma 8A/8A+ (Fontainbleau, Francija) in pri treningu na Campus Boardu.

Še par besed o akterjih:

Jerry Moffat je med drugim avtor prve 8a+ na svetu (The Face, 1983), Ben Moon avtor prve 8c+ (Hubble, 1990).

Karma je balvanski problem v francoskem Fontainbleau-ju, ki ga je leta 1995 preplezal Fred Nicole. Gre za značilen sloper problem na zaobljenih oprimkih. Ocena je 8A/8A+, kar je balvanska ocena in je približno enakovredna 8c oceni za smeri.
Karma
Campus Board je orodje za trening, ki je bil pred pojavom nizkih plezalnih sten (bolderc) ključna stvar za napredek. Ves trening Wolfganga Gullicha pred uspešnim vzponom Action Direct  (prva 9a na svetu, preplezana 1990) je temeljil prav na tovrstni deski z letvicami.  

Na sliki učitelj (Wolfgang Gullich) in učenec (Alexander Megos, DMM, prva 9a+ na pogled!)

Boreal Ninja so enostavne plezalke brez vezalk ali velcro trakov, prvotno znane kot baletke. Ob pojavu pred 30 leti so pomenile alternativo neudobnim, praviloma pretesnim plezalkam. Treba je povedati, da ni šlo za neko trening obutev, v njih se je tekmovalo v SP in plezalo najtežje balvane. Ponudba plezalk Boreal in Ninja v današnji izvedbi:
Ninja
Ninja Jr